



- Świąteczna czarna herbata
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient + czyścik
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + słomka papierowa + karta przepis
- Torebka szara 3 warstwowa poj. 100g MAT
- Feng Shui z drzewem sandałowym - zielona herbata
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca 1szt
- Grzaniec owocowy - mieszanka owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm

- bubble tea
- ceylon
- assam
- japan benifuki
- Assam Hathikuli
- Darjeeling
- Ruanda
- Rwanda
- Yunnan
- Yunnan black
- Yunnan green
- Kenia
- Nilgiri Thiashola
- Wild Grusia OP
- Assam Su Soonfa
- SPECIALTY COFFEE
- Kawa
- Arabica
- herbata czarna
- herbata czerwona
- yerba mate
- rooibos
- herbata zielona
- Dla KONESERA
- bez hibiskusa
- niskokwasowe
- Ice Tea

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Arabica Micro-Lot Brazylia Fazenda Paredao - SPECIALTY





Opis
Arabica Micro-Lot Brazylia Fazenda Paredao - SPECIALTY
Brazylijskie kawy znane się niemal każdemu miłośnikowi aromatycznych napojów. Kolorowe południowoamerykańskie państwo wciąż może jednak dostarczyć koneserom nowych kawowych wrażeń. Wspaniałą ku temu okazją będzie z pewnością spotkanie z Arabiką Brazylia Fazenda Paredao. Kawa ta nie bez powodu zaliczana jest do kategorii SPECIALTY. Najwyższa jakość, czysty smak i niezapomniany aromat pozwalają cieszyć się brazylijską Arabiką w najlepszym wydaniu.
Plantacja Fazenda Paredao położona jest w wyjątkowym rejonie Brazylii – Cerrado Mineiro, w prowincji Minas Gerais. Region usytuowany w południowo - wschodniej części kraju wyróżnia się doskonałymi warunkami przyrodniczymi, które są podstawą do tworzenia pysznych kaw, zaliczanych do segmentu SPECIALTY. Średnie temperatury na tym obszarze wynoszą 23℃. W regionie są też wyraźnie zaznaczone dwie pory roku – wilgotne lato i sucha zima.
Kawa Brazylia Fazenda Paredao jest dziełem Pedra Humberta Veloso, który wytwarzaniem Arabiki zajmuje się już od 1977 roku. Kawowce w gospodarstwie rosną na wysokości 1100 m n.p.m. Na plantacji uprawia się odmianę Red Catuai. Po zbiorze owoce poddawane są obróbce naturalnej („na sucho”), dzięki czemu Arabika zachowuje pełnię owocowej słodyczy.
Arabica Brazylia Fazenda Paredao to wspaniałe połącznie delikatnego smaku i intensywnego aromatu. Brazylijska kawa pozwala całkowicie zatopić się w miodowo-czekoladowej słodyczy. Dzięki niej można też upajać się owocową świeżością jabłek i winogron. Szczególną moc ma niezwykle wyrazisty aromat Arabiki, w którym nutki orzechów mieszają z się z karmelem. Kawie Brazylia Fazenda Paredao nie sposób się oprzeć również z powodu jej łagodnej, cytrusowej kwasowości i okrągłego body. Jej czekoladowy posmak gwarantuje długą, słodką przyjemność.
Body (cielistość) – 4
Kwasowość – 2
Aromat – 5
Micro-Lot / SPECIALTY coffee - co to takiego?
Najlepsze z najlepszych, wyjątkowe, obdarzone unikalnym smakiem i aromatem – tak w skrócie można określi microloty. Kawy zaliczane do tej kategorii zostały wyodrębnione właśnie ze względu na swoje nieprzeciętne walory. Mianem microlotu określa się starannie wyselekcjonowaną, niewielką partię zbioru, pochodzącą z określonej plantacji. Tym, co ją wyróżnia, jest oczywiście najwyższa jakość. Microloty osiągają doskonałe noty (>85 pkt) podczas testów cuppingu, a ich smak jest doceniany przez wszystkich znawców i miłośników aromatycznych napojów.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.