CURRY pasta w proszku - z malajskiego przylądka NAT

Dostępność: tymczasowo niedostępny
Cena: 2,50 zł 2.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

CURRY pasta w proszku - z malajskiego przylądka NAT

 

Składniki:  Kolendra, kurkuma, kozieradka, kardamon, kminek, cynamon, czarny pieprz, liście curry, goździki, koper włoski, gorczyca, cayenne i imbir.

Niebanalne curry ze słodko-ostrym podbiciem, pikantna, ale niezbyt rozgrzewająca.

ZastosowanieNiezbędna w daniach ze świata Indii i Dalekiego Wschodu, rewelacyjnie komponująca się z jagnięciną, kurczakiem, wołowiną ale też sałatkami z krewetek czy bardziej swojskiego rosołu.

PRZEPIS - Kurczak z curry na szybko

Składniki:

  • Pomidory w puszcze 1 szt
  • 0,5 kg filetu z piersi krczaka
  • Cebula
  • Czosnek — dwa ząbki
  • Szczypta imbiru
  • 10 dkg płatków migdałowych
  • Ćwierć masła
  • Olej do smażenia
  • Małe opakowanie jogurtu
  • Sok z cytryny do pokropienia
  • 4 łyżki pasty curry z malajskiego przylądka w proszku

Kurczaka smażymy, delikatnie przyprawiając. Dodajemy cebulę, czosnek, po zarumienieniu wrzucamy pomidory z puszki, imbir i płatki migdałowe i gotujemy ok 20 minut, podlewając wodą. Następnie dolewamy jogurt i masło, doprawiając pastą curry, po czym gotujemy ok 15 minut.

Informacja dla alergików: w zakładzie pakuje się: gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
ustawienia ciasteczek
Sklep internetowy Shoper.pl