



- Świąteczna czarna herbata
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + słomka papierowa
- Torebka szara 3 warstwowa poj. 100g MAT
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient + czyścik
- Feng Shui z drzewem sandałowym - zielona herbata
- Grzaniec owocowy - mieszanka owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Kawa "Hawajskie Orzechy"

- bubble tea
- ceylon
- assam
- japan benifuki
- Assam Hathikuli
- Darjeeling
- Ruanda
- Rwanda
- Yunnan
- Yunnan black
- Yunnan green
- Kenia
- Nilgiri Thiashola
- Wild Grusia OP
- Assam Su Soonfa
- SPECIALTY COFFEE
- Kawa
- Arabica
- herbata czarna
- herbata czerwona
- yerba mate
- rooibos
- herbata zielona
- Dla KONESERA
- bez hibiskusa
- niskokwasowe
- Ice Tea

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Cake White Tea - biała herbata prasowana 100g





Opis
Cake White Tea - biała herbata prasowana 100g
Składniki: biała herbata sprasowana w formie placka 100 %.
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 100 g
Sposób przygotowania: Ułamać kawałek herbaty (ok. 5 g) i zaparzać w wodze o temperaturze 80°C ok. 2-3 minuty.
Dlaczego biała herbata jest wyjątkowa?
Metody produkcji są bardzo rygorystycznie przestrzegane – wytwarza się ją z młodych pączków, które są zbierane ręcznie tylko raz do roku – wczesną wiosną, a następnie suszone na słońcu. To najmniej przetworzony gatunek – biała herbata poddawana jest jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, nie jest zwijana ani prażona w żaden sposób. Przy zbiorze przywiązuje się wielką wagę do tego, by nie uszkodzić delikatnych i młodziutkich pędów. Proces więdnięcia trwa bardzo długo i nie jest przyspieszany, dlatego oksydacja zachodzi w naprawdę niewielkim stopniu. Dzięki takiej obróbce herbaty białe zachowują swoje organiczne właściwości. Liście przechodzą przez etap suszenia naturalnie, dlatego mają srebrny odcień i lekki jasny meszek – to tzw. silver tips.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.