Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: zotter - austriacka czekolada (przejdź do produktów)

Czekolada 72% Kakao Haiti Labooko zotter 2x35g BIO

Przejdź do sekcji Opinie

Składniki: Masa kakaowa°*, surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*
Oryginalna czekolada z ziaren kakaowych z Haiti.
Kakao (masa kakaowa i masło kakaowe): co najmniej 72%

*ze sprawiedliwego handlu, całkowita zawartość sprawiedliwego handlu: 100%  
°z kontrolowanych upraw ekologicznych

Może zawierać śladowe ilości wszelkiego rodzaju orzechów, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu i soi.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 26,00 zł
Dostępność:
tymczasowo niedostępny
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: ZOTTERhaiti72

Opis

Czekolada 72% Kakao Haiti Labooko zotter 2x35 g BIO

 

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

Czas konszowania: 8 godzin • SNR (prażenie w miękkiej mgle)

Ciemna czekolada wyspiarska o zawartości kakao 72%, która zachwyca wyjątkowo owocowym smakiem, bez typowego kwasu owocowego. Uprawiana przez spółdzielnię w Pizie, która liczy ponad 1200 członków i pokazuje, jak ważny jest sprawiedliwy handel w regionach niestabilnym politycznie. Produkowane od ziarenka do tabliczki i delikatnie prażone w miękkiej mgle (SNR).

Aromaty zapachowe: czerwone winogrona, morele, czereśnie, akcenty sfermentowanego czerwonego wina, orzechowy, pikantny
Aromaty smakowe: soczysty, słodki bukiet owocowy (czerwone winogrona, śliwki, czereśnie), orzechowy, kremowy, korzenno-warzywny i akcenty melasowe

Czekolada gorzka 72%°

Składniki:
 Masa kakaowa°*, surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*

Oryginalna czekolada z ziaren kakaowych z Haiti.
Kakao (masa kakaowa i masło kakaowe): co najmniej 72%

*ze sprawiedliwego handlu, całkowita zawartość sprawiedliwego handlu: 100%  
°z kontrolowanych upraw ekologicznych

Może zawierać śladowe ilości wszelkiego rodzaju orzechów, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu i soi.

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Energia kcal 584 kcal
Energia kJ 2420 kJ
Tłuszcz 43 g
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe 27 g
węglowodany 34 g
z czego cukier 28 g
białko 8,8 g
Sól 0,01 g

Średnie wartości odżywcze na 100 g

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.

Producent: z o t t e r  Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at

Importer: Emilia Data  ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz