18,00 zł
104,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient 20cm + czyścik
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Czekolada 72% Kakao Haiti Labooko zotter 2x35g BIO
Opis
Czekolada 72% Kakao Haiti Labooko zotter 2x35 g BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czas konszowania: 8 godzin • SNR (prażenie w miękkiej mgle)
Ciemna czekolada wyspiarska o zawartości kakao 72%, która zachwyca wyjątkowo owocowym smakiem, bez typowego kwasu owocowego. Uprawiana przez spółdzielnię w Pizie, która liczy ponad 1200 członków i pokazuje, jak ważny jest sprawiedliwy handel w regionach niestabilnym politycznie. Produkowane od ziarenka do tabliczki i delikatnie prażone w miękkiej mgle (SNR).
Aromaty zapachowe: czerwone winogrona, morele, czereśnie, akcenty sfermentowanego czerwonego wina, orzechowy, pikantny
Aromaty smakowe: soczysty, słodki bukiet owocowy (czerwone winogrona, śliwki, czereśnie), orzechowy, kremowy, korzenno-warzywny i akcenty melasowe
Czekolada gorzka 72%°
Składniki: Masa kakaowa°*, surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*
Oryginalna czekolada z ziaren kakaowych z Haiti.
Kakao (masa kakaowa i masło kakaowe): co najmniej 72%
*ze sprawiedliwego handlu, całkowita zawartość sprawiedliwego handlu: 100%
°z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszelkiego rodzaju orzechów, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu i soi.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia kcal | 584 | kcal |
---|---|---|
Energia kJ | 2420 | kJ |
Tłuszcz | 43 | g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 27 | g |
węglowodany | 34 | g |
z czego cukier | 28 | g |
białko | 8,8 | g |
Sól | 0,01 | g |
Średnie wartości odżywcze na 100 g
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.
Producent: z o t t e r Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at
Importer: Emilia Data ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.