Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: zotter - austriacka czekolada (przejdź do produktów)

Czekolada MALINOWA Labooko zotter 2x32,5g BIO

Przejdź do sekcji Opinie

2x czekolada malinowa°  32,5g = 65g

Składnikisurowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*(38%), suszone maliny°(11%), ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, proszek cytrynowy° (koncentrat soku cytrynowego °, skrobia kukurydziana°, cukier°), wanilia w proszku°, sól

Kakao: minimum 38%, Fairtrade: 82%. 

° z kontrolowanych upraw ekologicznych

ALERGENY: Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 26,00 zł
Dostępność:
tymczasowo niedostępny
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: 20452ZOTTER

Opis

Czekolada MALINOWA Labooko zotter 2x32,5g BIO

 

 

Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.

Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.

Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.

LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.

Delikatnie rozpływające się, kwaskowe malinyw tabliczce o kolorze owocowo-czerwono-jagodowym o cudownym smaku świeżych malin. Nic dziwnego, ponieważ są one prawie jedynym składnikiem, obok drobnego, surowego cukru trzcinowego i czystego masła kakaowego, wzmocnionego odrobiną cytryny i wanilii Bourbon. To czysta owocowa moc!

Składniki Czekolady - Malinowa° z masłem kakaowym°
Składniki:
 surowy cukier trzcinowy°*, masło kakaowe°*(38%), suszone maliny°(11%), ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU°, emulgator: LECYTYNA SOJOWA°, proszek cytrynowy° (koncentrat soku cytrynowego °, skrobia kukurydziana°, cukier°), wanilia w proszku°, sól

* Fair Trade, całkowita zawartość Fair Trade: 82%
°z kontrolowanych upraw organicznych
ALERGENY: Zawiera mleko i soję. Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, orzeszków ziemnych i sezamu.

Informacje o wartościach odżywczych

Energia kcal 574 kcal
Energia kJ 2377 kJ
Tłuszcz 39 g
w tym nasycone 23 g
Węglowodany 52 g
z czego cukier 51 g
Białko 2,9 g
Sól 0,07 g

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.

Producent: z o t t e r  Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at

Importer: Emilia Data  ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz