






- Świąteczna czarna herbata
- Pudełko z trzema herbatami - złote z dekorem
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Grzaniec owocowy - mieszanka owocowa
- Dynia z Kurkumą - herbata owocowa bez hibiskusa
- Żurawinowa herbata owocowa
- Feng Shui z drzewem sandałowym - zielona herbata
- Malinowa herbata owocowa
- Blooming Tea Dwupak herbata zielona
- MALINOWA MORINGA - herbata biała aromatyzowana
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca 1szt
- Brzoskwinia z imbirem - herbata czarna aromatyzowana

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Japan Matcha Premium Culinary KOKORO 100g herbata zielona proszek

Opis
Japan Matcha Premium Culinary KOKORO 100 g herbata zielona proszek
JAPOŃSKA ZIELONA HERBATA CEREMONIALNA - proszek typu matcha
Kraj pochodzenia: Japonia
Na lunch, siłownię, spacer, do biura, szkoły i kina!
Zastosowania herbaty:
1) Herbata serwowana na gorąco (wsyp ok. 1/4 łyżeczlki herbaty do kubka o pojemności 200ml i zalej wodą o temp. 80-90 °C).
2) Herbata serwowana na zimno, z ulubioną wodą mineralną. (Wsyp ok. 1/4 łyżeczlki herbaty do kubka i zalej zimną wodą. Można serwować z kostką lodu).
3) Matcha Latte – serwowana na zimno lub gorąco.
Na gorąco: 1/4 łyżeczlki herbaty do shakera, dodaj ½ łyżeczki cukru, zalej 100ml wody o temp. 80-90 °C i dobrze wymieszaj, a następnie wlej do spienionego mleka. Podawaj w filiżance.
Na zimno – wsyp saszetkę do shakera, dodaj ½ łyżeczki cukru, zalej 3 łyżkami gorącej wody i dobrze wymieszaj. Następnie, dolej zimne mleko i ponownie wszystko wymieszaj. Serwuj w wysokich szklankach z rozkruszonymi kostkami lodu, lub gałką lodów owocowych – najlepiej jagodowych.
4) Składnik do dekoracji i smaku ciast (np. mufiny) oraz deserów lodowych z zieloną herbatą (posyp deser, lub zmieszaj herbatę z ciastem przygotowanym do pieczenia -dobierz ilość herbaty do żądanego smaku i koloru, lub wymieszaj z lodami waniliowymi, śmietankowymi).
5) Składnik dipów i sosów sałatkowych (połącz herbatę z ulubioną oliwą, winegretem, sosem sojowym lub majonezem).
6) Posypka - do dań z ryżem, do ryb z grilla, gotowanych i pieczonych, oraz do Sushi (maki, nigiri).
7) Dodatek do zup (jako składnik bulionów) oraz dań z makaronem (cha soba, ocha udon) i samego makaronu, jako naturalny barwnik i dodatek smakowy.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Waga netto: 100g
Producent: Maruka (Shouju-en) Co Ltd.
Wyprodukowano i zapakowano dla: KOKORO Smaki Japonii Sp. z o.o. ul. Taborowa 14, 02-699 Warszawa