Produkt dnia
Kubek NELLA 0,25 l ceramika, 3 wzory
Kubek NELLA 0,25 l ceramika, 3 wzory

18,00 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Japan TAMARYOKUCHA ORGANIC - herbata zielona

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,00 zł 34.00
ilość szt.
Zyskujesz 100 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Japan TAMARYOKUCHA ORGANIC - herbata zielona

Delikatna japońska specjalność, którą dostarczamy, zachwyci cię natychmiast po rozpakowaniu torebki. Drobne listki przesypią się na twoją dłoń i odurzą cię cytrusowym zapachem i aksamitną słodyczą.  Herbata posiada certyfikat ORGANIC.

Kraj pochodzenia: Japonia
Region: Prefektura Miyazaki na wyspie Kyushu
Smak: Delikatne cytrusy, trawa, szpinak
Dla dzieci: od 12 lat
Zbiór: Ostatni zbiór
Wysokość zbioru: n.p.m.: 600 - 900 m
Certyfikat: JP-BIO-009

Składniki: Herbata zielona 100 %.

Opis:  Jedna z najlepszych japońskich zielonych herbat, ze słynnego rejonu Miyazaki. Złoto żółty napar, ma bardzo przyjemny smak i miły zapach. Tamaryokucha zadomowi się na długo w twej kolekcji herbat. Jej smak jest naprawdę warty uwagi. Znajdziesz w niej cytrusy, trawę, szpinakowy lekko pikantny posmak. Na podniebieniu pozostaje dokładnie do chwili, gdy sobie pozwolisz sobie na kolejny łyk.

 

Tamaryokucha, która jest również znana jako Güricha w przekładzie znaczy zwiniętą zieloną herbatę. Guri-cha, inaczej zwana „Curly herbata” (Guri to nazwa japońskiego klasycznego dekoracyjnego wzoru wełny). Liście herbaty są zbierane w kwietniu. Wkrótce po naskubaniu, zielone liście są poddane krótkiemu, ale intensywnemu działaniu gorącej pary. Utlenianie jest zatem zatrzymane, zachowany jest zielony kolor i najbardziej wartościowe substancje. Następnie liście zwijane są do małych „loczków“ i suszone. Na koniec herbata jest sortowana i pakowana.

Kolor naparu: seledynowego z odcieniem oliwki

Parzenie: Zalewamy przegotowaną i przestudzoną wodą do temperatury 75 -  80 stopni C. Czas parzenia wynosi 1 - 3 minuty. Ilość wody to 150-200 ml na 1 łyżeczkę. Te same listki można parzyć 2-4 razy.
 
Należy parzyć te same fusy kilkakrotnie w ciągu 1 dnia, coraz mniejszą ilością wody, wydłużając czas kolejnego parzenia.

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl