Kawa KONGO Coopade KIVU 3 BIO - 250 g
Palenie (Roasting) : 3 / 5
Intensywność (Strength) : 2,5 / 5
Body: 2,5 / 5
Pochodzenie i plantacja
COOPADE COOP położony jest w górach Kyondo, obok Parku Narodowego Virunga i jeziora Eduard. W jego skład wchodzi 2127 drobnych rolników, z czego 40% (850) to kobiety. Organizację wspierają agronomowie, eksperci ds. rozwoju obszarów wiejskich, prawnicy, księgowi i informatycy. Ich misja jest jasna: walka z bezrobociem i biedą, a także wspieranie trwałego pokoju w Regionie Kivu i okolicach.
Charakter i smak
Kivu 3 oferuje kremowe body z wyraźną, owocową kwasowością, którą w posmaku podkreślają delikatne nuty cytryny oraz nuty czekolady i orzechów.
SZCZEGÓŁY
Uprawia się tu wiele różnych odmian kawy. Robusta to roślina kwitnąca, uprawiana głównie w północno-wschodniej części kraju, w regionach Isiro i na nizinach Ubangi, Uele i Kasai. Wysokiej jakości Arabika pochodzi z wyżyn Kivu i Ituri. Stosunek Robusty do Arabiki wynosi około 5:1, biorąc pod uwagę wielkość zbiorów.
Kawa polecana do parzenia w tygielku tureckim (mielenie drobne) lub w ekspresie (mielona średnio).
Waga netto: 250 g
Opakowanie: W opakowaniu firmy Cafe Cult. Pudełko kartonowe ze zdjęcia, wewnątrz torba aluminiowa zgrzewana impulsowo przez Cafe Cult.
Wyprodukowano w Niemczech
Importer: Sklep "Świat Herbat", CHANOYU Anna Jędruszczak Pl. Gen. Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.