18,00 zł
104,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient 20cm + czyścik
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
MOYA HOJICHA powder 100g ORGANIC Japan
Opis
MOYA HOJICHA powder 100g ORGANIC Japan
100% organiczna zielona herbata Hojicha
KRAJ POCHODZENIA: Japonia, Prefektura Kioto
SMAK: delikatnie orzechowy
KOLOR: ciemnobrązowy
MOYA HOJICHA POWDER ORGANICZNA JAPOŃSKA SPROSZKOWANA HERBATA
Hojicha powder powstaje w wyniku zmielenia prażonej zielonej herbaty liściastej hojichy. Ta młoda sproszkowana kuzynka matchy cieszy się coraz większą popularnością w Japonii. Podobnie jak w liściastej wersji, aromat hojicha powder jest lekko dymny, a smak orzechowo-karmelowy. Po zmieszaniu proszku z wodą otrzymuje się napój o barwie ciemnego brązu. Prażenie obniża poziom kofeiny w herbacie, przez co można cieszyć nią kubki smakowe bez względu na porę dnia. Hojicha jest również bogata w katechiny pomagające obniżyć ciśnienie, oraz wyregulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie.
Sproszkowanie hojichy otworzyło wiele nowych możliwości jej przygotowania. Zaczynając od mlecznego napoju z jej użyciem, czyli hojicha latte. Proces przygotowania jest zbliżony do tego przy matcha latte i również wspaniale smakuje podawany na zimno lub na ciepło. Aby przygotować hojicha latte, porcję hojicha powder należy zmieszać z wodą za pomocą łyżeczki, spieniacza do mleka czy też chasenu – bambusowej miotełki, tradycyjnie używanej do mieszania matchy z wodą. Następnie dodać mleka krowiego lub ulubionego napoju roślinnego i posłodzić, by za chwilę cieszyć się otulającym smakiem napoju. Takie połączenie, ze względu na swój orzechowy posmak, na pewno usatysfakcjonuje fanów kawy lub kakao. Hojicha powder świetnie się sprawdza jako dodatek w kuchni przy robieniu lodów, makaroników i ciast, jak również do wytrawnych przysmaków. Będzie smakować też dzieciom. Moya Hojicha Powder pochodzi z Prefektury Kioto w Japonii.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Waga netto: 100 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.