Pralina ZOTTER Figi w Porto BIO 70g
Wystaw opinię o produkcie
Ciemna Czekolada 70%° nadziewana porto i figowym ganache°(60%) - zawiera alkohol powyżej 2% – 70g
Składniki: masa kakaowa°, porto°, masło kakaowe°, cukier klonowy°, cukier daktylowy°, suszone figi°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, miód°, pasta tamaryndowa°, odtłuszczone mleko w proszku°, sól, wanilia°
Zawartość Fairtrade: 54 % Kakao minimum: 70%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Pełne surowe mleko z „Bio vom Berg” organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, sezamu i soi.
Kod produktu: 16547ZOTTER
Opis
Pralina ZOTTER Figi w Porto BIO 70g
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
Czekolady Nadziewane to prawdziwy oryginał. Zotter jest twórcą cudownych kompozycji smaku i unikalnego designu ręcznie nadziewanych tabliczek, które szybko zdobyły w czekoladowym świecie status KULTOWYCH. Każda z nich uwodzi niepowtarzalnie ułożonymi warstwami ukrytymi w doskonałej kuwerturze domowej roboty, o smaku harmonizującym z nadzieniem. Ta scalona czekolada oferuje nadzwyczajne doznania smakowe. Doznań tych dopełniają opakowania biodegradowalne projektowane przez znanego artystę plastyka Andreasa H. Gratze.
Ciemna czekolada 70% wypełniona winem porto i ganaszem figowym
Ponadczasowy klasyk z alternatywą cukru: figi z wina porto znane są jako klasyczny deser i koktajl, a teraz podąża za nimi czekolada deserowa Zotter. Portugalski Reserve Ruby Port z Romariz o bardzo owocowym smaku, dojrzewający w dębowych beczkach, wpada do bardzo kremowego ganache z ciemnego wina porto, z kawałkami fig nasączonymi porto, które czasami wydają się owocowe, a czasem ekscytująco chrupiące jak ziarna figi. Otulona ciemną czekoladą z 70% zawartością kakao, która jest słodzona cukrem klonowym, ekscytująca alternatywa dla cukru.
- Wartości odżywcze dla porcji: 100g
- Wartość energetyczna: 1954kJ/471 kcal
- Tłuszcz: 31 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
- Węglowodany: 33 g
- - w tym cukry: 29 g
- Białko: 6,7 g
- Sól: 0,27 g
Ciemna Czekolada 70%° nadziewana porto i figowym ganache°(60%) - zawiera alkohol powyżej 2% – 70g
Składniki: masa kakaowa°, porto°, masło kakaowe°, cukier klonowy°, cukier daktylowy°, suszone figi°, pełnotłuste kremowe mleko w proszku°, miód°, pasta tamaryndowa°, odtłuszczone mleko w proszku°, sól, wanilia°
Zawartość Fairtrade: 54 % Kakao minimum: 70%
° z kontrolowanej uprawy ekologicznej
Pełne surowe mleko z „Bio vom Berg” organicznych farmerów z Tyrolu.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, jaj, sezamu i soi.
Wymiary opakowania: W: 120 x H: 54 x D: 13 mm
Waga netto: 70 g
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.
Producent: z o t t e r Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at
Importer: Emilia Data ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.