- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
SEZAM czarny całe ziarno
Opis
SEZAM czarny całe ziarno
100% sezam czarny ziarno.
Wprowadza do potraw intensywny smak i aromat. Doskonale komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej nie tylko jako przyprawa, ale również sposób na chrupiącą panierkę.
Ta niezwykle aromatyczna, azjatycka przyprawa ze względu na swój unikalny smak świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju dań mięsnych i warzywnych. Dodatkowo, nie można zapomnieć tu o oryginalnym i ciekawym walorze estetycznym powstającym poprzez połączenie kolorowych dań z czarnymi ziarnami. Dzięki temu czarny sezam perfekcyjnie nadaje się także jako dekoracja potrawy albo talerza.
Sezam czarny ziarno - sposób użycia
Użycie tego rodzaju sezamu zbytnio nie różni się od jego białego odpowiednika. Łyżkę czarnych ziaren można dodawać do gotowanej wersji owsianki, w wyniku czego powstanie nowy, ciekawy smak przypominający nieco chałwę. Jest to więc to idealne rozwiązanie dla wszystkich amatorów słodyczy, którzy chcą żyć zdrowiej.
W kuchni orientalnej i wegetariańskiej. Wzbogaca także surówki, koktajle, sushi i dania z ryb.
Przepis na quinoa z warzywami i sezamem
Składniki:
szklanka komosy ryżowej,
2 łyżki ziaren sezamu,
łyżka ziaren słonecznika i dyni,
ocet balsamiczny,
cukinia,
cebula,
marchew.
Przygotowanie: komosę ryżową ugotować w osolonej wodzie. Cukinię pokroić w talarki, cebulę w piórka, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Nasiona uprażyć na patelni. Wymieszać ugotowaną komosę z warzywami i nasionami, dodać ocet balsamiczny, doprawić do smaku sola i pieprzem.
Informacja dla alergików: w zakładzie pakuje się: gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Import: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.