

- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
- Złoty Smok White Tea Ball

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sól ziołowa NATURALNA





Opis
Sól ziołowa NATURALNA
Składniki: sól, kminek, pietruszka, seler, cząber, tymianek, cukier, pieprz czarny, barwnik naturalny- ekstrakt papryki.
Sól ziołowa to zdrowy i naturalny wybór!
Sól ziołowa to wyjątkowa kompozycja tradycyjnej soli kuchennej i starannie dobranej mieszanki suszonych ziół, które nadadzą smak i aromat wielu potrawom. Suszone warzywa korzenne, odrobina pieprzu, kminku, aromatyczna pietruszka, tymianek, nieco pikantny cząber i odrobina pieprzu – to bogata mieszanka o wszechstronnym zastosowaniu, która pozwoli gotować zdrowiej i smaczniej.
Kiedyś przygotowywana była sól ziołowa domowej roboty – dzisiaj gotowa kompozycja naturalnych składników zapewni doskonale wyważony smak. Warto również wspomnieć, że mieszanka ta nie zawiera żadnych sztucznych dodatków w postaci wzmacniaczy smaku, konserwantów czy barwników.
Do jakich potraw sól ziołowa pasuje najlepiej?
Ta kompozycja będzie znakomita wszędzie tam, gdzie użylibyśmy zwykłej soli. Co więcej, osobom, które lubią delikatne smaki, wystarczy ona w zupełności, zastępując także inne przyprawy. Sól ziołowa jest doskonałym dodatkiem smakowym nie tylko do surówek, sałatek, zup czy sosów.
Można dodać ją do świeżego twarożku, posypać delikatne mięso przed grillowaniem albo kanapkę czy wzbogacić smakowo masło. Szerokie zastosowanie znajdzie w potrawach na zimno, ciepło, a nawet w różnego rodzaju marynatach.
Sposób użycia
Znakomita jako posypka do kanapek i sałatek oraz do doprawiania różnego typu gotowanych i pieczonych dań. Soli ziołowej używać najlepiej stopniowo, zwiększając jej ilość i próbując na bieżąco potrawę, aby regulować smak do osiągnięcia pożądanego stopnia intensywności.
Można śmiało łączyć ją z innymi przyprawami. W przypadku mięsa – spróbuj natrzeć je przyprawą przed przyrządzeniem albo połączyć ją z tradycyjną panierką. Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć smacznego!
Informacje dodatkowe
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | w 100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 764kJ/182kcal |
Tłuszcz | 5,75g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 25,54g |
Węglowodany | 7,48g |
w tym cukry | 4,22g |
Błonnik | 0,67g |
Białko | 9,5g |
Sól | 56,05g. |
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* ALERGENY: W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Import: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.