- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
MOYA Matcha Codzienna 50g ORGANIC Japan
Opis
MOYA Matcha Codzienna 50g ORGANIC Japan
Moya Matcha Codzienna posiada intensywnie zieloną barwę i mocno herbaciany aromat z wyczuwalną goryczka, charakterystyczną dla zielonej herbaty. Idealnie pasuje do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli a także przepisów kulinarnych. Pozyskuje się ją z drugiego i trzeciego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają intensywnego zielonego koloru
RODZAJ: Moya Matcha Codzienna
KRAJ POCHODZENIA: Japonia
SMAK: herbaciany z wyraźnie wyczuwalną goryczką
PASUJE DO: matcha latte, lemoniada, koktajle, wypieki, słodycze, lody, czekolada
SKŁAD: 100% organiczna zielona herbata matcha z drugiego i trzeciego zbioru
JAK PRZYGOTOWAĆ MATCHĘ?
Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną! |
|
Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione mleko (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu |
Moya Matcha Codzienna jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i tworzącym się między nimi mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Zebrane liście są suszone i ścierane na drobny proszek lokalnie w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Waga netto: 50 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.