Przysmak chińczyków - czerwona herbata, który stał się niezwykle popularny również w Polsce! Mowa oczywiście o herbacie czerwonej, którą warto spożywać tuż po posiłku, gdyż ma właściwości trawienne. Po zaparzeniu napar przyjmuje kolor wyrazisty, czerwony ma także charakterystyczny goryczkowy smak, który nie każdemu przypada do gustu. Picie tej herbaty jest jednak bardzo zdrowe i zalecane, szczególnie tym osobom, które mają problemy z jelitami i prawidłowym trawieniem. 

W naszej ofercie znajdziesz klasyczną, czerwoną herbatę Pu-Ehr i Oolong, a także kilka rodzajów naparu z dodatkami. Osobom, które wolą typowy, goryczkowy posmak przełamać owocem, proponujemy czerwoną herbatę z dodatkami: wiśnią, czarną porzeczką, winogronem, grejpfrutem. 

Aby zaparzyć czerwoną herbatę według receptury, powinno się zalać ją wodą o temperaturze 90 stopni i parzyć przez 4, 5 minut. Dzięki temu napar będzie nieco delikatniejszy i mniej goryczkowy. Zapraszamy do zakupów. Jeśli masz pytania odnośnie do konkretnego gatunku herbaty, zachęcamy do kontaktu.

Herbaty czerwone

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl