



- Świąteczna czarna herbata
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient + czyścik
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + słomka papierowa + karta przepis
- Torebka szara 3 warstwowa poj. 100g MAT
- Feng Shui z drzewem sandałowym - zielona herbata
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca 1szt
- Grzaniec owocowy - mieszanka owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm

- bubble tea
- ceylon
- assam
- japan benifuki
- Assam Hathikuli
- Darjeeling
- Ruanda
- Rwanda
- Yunnan
- Yunnan black
- Yunnan green
- Kenia
- Nilgiri Thiashola
- Wild Grusia OP
- Assam Su Soonfa
- SPECIALTY COFFEE
- Kawa
- Arabica
- herbata czarna
- herbata czerwona
- yerba mate
- rooibos
- herbata zielona
- Dla KONESERA
- bez hibiskusa
- niskokwasowe
- Ice Tea

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Xiao Qing Gan - herbata czerwona w mandarynce





Opis
Xiao Qing Gan - herbata czerwona w mandarynce
Herbata chińska, czerwona, sezonowana, suszona w skórce całej mandarynki, z prowincji Yunnan.
ilość: 1 sztuka (około 7 - 12 g) - cena za 1 sztukę.
PARZENIE: Zalewać wodą o temp. 95-98C i parzyć 3-5 minut. Czynność powtarzać do 3 razy wydłużając czas parzenia i zmniejszając ilość wody. Jedna kulka posłuży do przygotowania naparu na około 1 l herbaty. Parzymy ją wielokrotnie, wraz ze skórką, dla spotęgowania mandarynkowego smaku.
SMAK: naturalnie błotnisty, z posmakiem skórki mandarynkowej.
Chińczycy piją tę herbatę bez żadnych dodatków. Jeżeli będziemy chcieli ją osłodzić, pamiętajmy, że w białym cukrze niektóre właściwości tej herbaty po prostu giną.
Polecamy pić 3-5 filiżanek dziennie czerwonej herbaty.