7,00 zł
Cena regularna:
9,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Czekolada 75% Kakao SAO TOME Labooko zotter 2x35 g BIO
Opis
Czekolada 75% Kakao SAO TOME Labooko zotter 2x35 g BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Wyspa Świętego Tomasza - Rarytas: ta mała, zachodnioafrykańska wyspa jest praktycznie nieznana, ale szczyci się długą i bogatą tradycją kakao.
Drobni rolnicy spółdzielni CECAQ 11 uprawiają wyjątkowe kakao wyspiarskie ukształtowane przez jego teren, które ma bardzo czekoladowy i łagodnie owocowy smak. Czekolada jednego pochodzenia z 75% zawartością kakao, zaskakująco łagodna jak na ciemną czekoladę, o owocowo-tropikalnym aromacie i doskonałym roztopieniu.
Nuty zapachowe: owocowe, suszone morele, bagietki
Nuty smakowe: bardzo łagodne jak na ciemną czekoladę, czerwone wiśnie, piękny aromat pieczeni, dobry roztopiony, nuty bagietek, lekko ściągające zakończenie.
Waga netto: 2x czekolada ciemna° 35g = 70g
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°
Kakao: 75% minimum
Fairtade: 100%
° z upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, mleka, sezamu i soi.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.
Producent: z o t t e r Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at
Importer: Emilia Data ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.