

- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
- Złoty Smok White Tea Ball

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Czekolada mleczna 70% Dark Style bez cukru Labooko zotter 2x32,5g BIO
Opis
Czekolada mleczna 70% Dark Style bez cukru Labooko zotter 2x35g BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Czekolada, która śmie nie być słodka. Jest bardzo podobna do pierwszych czekolad wytwarzanych przez Majów i Azteków kilkaset lat temu. 70% zawartość kakao, ta czekolada jest w tej samej lidze jak wysokoprocentowe ciemne czekolady, całkowicie bez dodatku cukru. Dużo kakao, dużo mleka z farm Tyrolu, zero cukru innego niż laktoza.
Aromaty zapachowe: intensywna czekolada, nuty mleczne, śmietankowe, delikatne nuty winogron
Aromaty smakowe: orzechowy początek, lekko słony, nugatowo-waflowy, wyraźna kremowa nuta, lekki kwas owocowy (lekko winogronowy), mleczny wafelkowy finisz
Masa netto: 2 x czekolada mleczna (bez cukru) 35 g = 70 g
Skład: masa kakaowa°, pełnotłuste mleko w proszku°, masło kakaowe°, wanilia°, sól
Kakao: minimum 70%
Produkt bez cukru.
ALERGENY: Zawiera mleko. Może zawierać śladowe ilości wszystkich rodzajów orzechów, soję, orzeszków ziemnych i sezamu.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.
Producent: z o t t e r Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at
Importer: Emilia Data ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 2617 / 625 kj / kcal |
tłuszcz | 53 g |
w tym tłuszcze nasycone | 33 g |
węglowodany | 17 g |
w tym cukier | 12 g |
białko | 15 g |
sól | 0,48 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.