Płatki drożdżowe nieaktywne - naturalny wzmacniacz smaku 50g
Wystaw opinię o produkcie
Kod produktu: 05902888120045_20220829135655
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne - naturalny wzmacniacz smaku 50g
Składniki: 100% płatki drożdżowe nieaktywne.
Pierwsze pytanie, które nasuwa się zapewne każdemu na myśl o płatkach drożdżowych to sposób w jaki powstają. Otóż jest to produkt spożywczy , który powstaje z nieaktywnych drożdży. Bardzo często w tym celu wykorzystywana jest szczególnie odmiana Saccharomyces cerevisiae. W całym procesie jest wykorzystywana glukoza z melasy buraczanej lub trzcinowej. Stanowi to tzw. pożywkę. Następnie oczekuję się aż drożdże będą miały odpowiednią objętość i kiedy już nadejdzie ten moment, że faktycznie będzie ona właściwa, wtedy zbija się ją stosując wysoka temperaturę. Kolejnym krokiem jest oddzielenie, później umycie oraz wysuszenie. Ostatecznie nadaje się formę płatków. Na tym koniec.
Płatki drożdżowe są zalecane szczególnie dla wegetarian oraz wegan, ponieważ są bardzo odżywcze dla osob, które nie spożywają mięsa.
Zastosowanie płatków drożdżowych jest całkiem szerokie. Można używać ich do doprawianie oraz zagęszczania sosów. Świetnie sprawdzają się jako posypka do kanapek, dodatek do sosów makaronowych, również na pizzy.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE | WARTOŚĆ W 100g |
|---|---|
| Wartość energetyczna kcal | 335 |
| Wartość energetyczna kJ | 1403 |
| Tłuszcz | 5,0g. |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g. |
| Węglowodany | 27,5g. |
| w tym cukry | 2,0g. |
| Błonnik | 20,0g. |
| Białko | 45,0g. |
| Sól | 0,2g. |
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
Masa netto: 50 g
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.