- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Cold Brew 1 l Coffee Maker JANKO - kawa na zimno
Opis
Cold Brew 1 l Coffee Maker JANKO - kawa na zimno
Materiał: szkło borowo - krzemowe, odporny plastik, stal nierdzewna.
Pojemność: 1000 ml
Cold brew to bardzo modny napój w ostatnim czasie. Jest idealny na upały, gdy potrzebujesz natychmiastowego zastrzyku energii i chłodnego orzeźwienia! Czym jest ta kawa parzona na zimno i jak ją przygotować?
Podstawowa różnica między cold brew a mrożoną kawą jest taka, że mrożona kawa jest przygotowywana tradycyjnie, czyli na gorąco i jedynie schłodzona lodem, a cold brew jest świeżo zmieloną kawą parzoną na zimno przez wiele godzin i na koniec przefiltrowaną.
Dzięki unikalnemu procesowi przygotowania, wykluczającego obróbkę pod wpływem wysokiej temperatury, kawa ma zupełnie inny aromat. Ma bardziej subtelny smak i jest naturalnie słodsza, a to dlatego że mniejszy poziom kwasowości niż zwykłe americano. Dzięki temu jest również delikatniejsza dla Twojego żołądka. Zawiera też więcej kofeiny niż zwykła kawa. Pobudzi Cię i naładuje energią na długie letnie dni!
Jak przygotować cold brew w domu?
To banalnie proste! Potrzebujesz jedynie:
- 80 g świeżo zmielonej kawy
- 1 l lodowatej wody
Dodaj kawę do Coffee Maker'a. Najlepiej będzie smakowała świeżo i grubo zmielona kawa. Nie chcesz czuć drobnych ziarenek kawy między zębami! Aromat cold brew zależy od użytych ziaren, z których została zaparzona. Świetnie będzie smakowała średnio palona meksykańska Arabika Plum Hidalgo. Zmielonej kawy dodaj tyle, ile lubisz. Warto zacząć testowanie od proporcji 80 g kawy na 1 l wody.
Kawę zalej lodowatą wodą i pozostaw w temperaturze pokojowej lub w lodówce na 12 godzin. Im dłużej, tym osiągniesz lepszy smak.
Po tym czasie wyjmij filtr filtr. To tyle! Masz cold brew zrobione przez siebie.
Na koniec – jeśli lubisz – dodaj kostki lodu, ulubione mleko i ciesz się orzeźwiającym smakiem podczas upalnych dni!
Pozostawiona w tym dzbanku w lodówce kawa będzie gotowa do spożycia przez kilka dni:)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.