18,00 zł
104,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient 20cm + czyścik
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Czekolada Uganda 70% Labooko zotter 2x35g BIO
Opis
Czekolada UGANDA 70% Labooko zotter 2x35g BIO
Zotter to jeden z pięciu najlepszych czekoladników świata. Jako jeden z niewielu wytwarza swoje tabliczki ręcznie, w technologii Bean-to-Bar (od ziarna kakao do tabliczki czekolady). Jako jedyny z tej piątki ma wszystkie składniki BIO i FairTrade. W ten sposób Zotter stawia się w opozycji wobec standardowej, masowej produkcji czekolady i zunitaryzowania czekoladowego przemysłu. Te kultowe czekolady przeznaczone są dla osób o otwartych, nieszablonowych umysłach, które potrafią docenić to co w życiu najlepsze. Bogata i zróżnicowana oferta czekolad Zotter jest odzwierciedleniem różnorodności natury, choć nadal jest to jedynie niewielki wycinek tego, czym jest arcybogaty smak i aromat ziarna kakaowca.
Labooko wzbudza najczystsze czekoladowe pożądanie, jednocześnie pozwalające na odkrycie różnorodności smaków: klasycznych ciemnych czekolad o wysokiej zawartości kakao pochodzącego z regionów o długiej tradycji uprawy oraz czekolad mlecznych, owocowych czy orzechowych.
Wszystkie czekolady powstają w jednym miejscu zgodnie z założeniami Bean-to-Bar, gdzie proces miażdżenia, prażenia, mielenia, konszowania przebiega pod czujnym okiem mistrza Josefa. W ten właśnie niepowtarzalny, wręcz zindywidualizowany sposób powstają niezwykłe czekolady Labooko o innowacyjnych smakach.
LABOOKO – czyli...LA-BOOK-O. Czekolada książka. Oprócz wspaniałego smaku poznamy też całą historię danej czekolady zapisaną wewnątrz.
Do produkcji tej ciemnej czekolady Zotter wykorzystuje charakterystyczne dla marki Semuliki kakao z Latitude w Ugandzie. Do tego przedsiębiorstwa społecznego należy 2500 rolników.
Ta delikatna czekolada ma lekko ziemisty i melasowy zapach, z intensywnymi nutami owocowymi i charakterystycznym charakterem fermentacji. Na podniebieniu rozwija słodki, dżemowo-owocowy charakter z nutami czerwonych owoców, wiśni, truskawek, jagód oraz karmelu i krówki.
Czas konszowania: 23 godziny
Składniki: masa kakaowa°, surowy cukier trzcinowy°, masło kakaowe°.
70% min. zawartość kakao°
° Ze sprawiedliwego handlu, udział sprawiedliwego handlu ogółem: 100% / z kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Masa netto: 70g
ALERGENY: Może zawierać śladowe ilości orzechów wszelkiego rodzaju, orzeszków ziemnych, mleka, sezamu i soi.
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu w temperaturze 12-20 stopni Celcjusza.
Producent: z o t t e r Schokoladen Manufaktur GmbH, Bergl 56, A-8333 Riegersburg, www.zotter.at
Importer: Emilia Data ul. Barcelońska 1/u11 02-762 Warszawa
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 2391 / 571 kj / kcal |
tłuszcz | 41 g |
w tym tłuszcze nasycone | 25 g |
węglowodany | 38 g |
w tym cukier | 32 g |
białko | 8,3 g |
sól | 0,24 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.