Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: 1836 tea (przejdź do produktów)

Darjeeling SFTGFOP1 Steinthal ORGANIC - herbata czarna

Przejdź do sekcji Opinie

SFTGFOP1 - Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1 -  Delikatny, bardzo drobny, selekcjonowany materiał dobrany ze szczególną starannością. Charakteryzuje się równomierną wielkością listków. 

Wyjątkowe wysokości, z których roztacza się zapierający dech w piersiach widok na Himalaje, zapewniają idealne warunki do produkcji doskonałych herbat. Wspaniale odzwierciedla to ładnie opracowany, lekko poskręcany liść Sinensis. Filiżanka jest pełna o smaku muszkatowym, a napar ma delikatnie kwiatowy zapach.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 22,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 50g Brak 100g Brak 250g Brak próbka 10g Brak
szt.
Dostępność:
tymczasowo niedostępny
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: 21000

Opis

Darjeeling SFTGFOP1 Steinthal ORGANIC - herbata czarna

 
SFTGFOP1 - Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1 -  Delikatny, bardzo drobny, selekcjonowany materiał dobrany ze szczególną starannością. Charakteryzuje się równomierną wielkością listków. 
 
W 1852 roku Steinthal został założony przez niemieckiego księdza Joachima Stoelke jako pierwszy ogród herbaciany w Darjeeling. Cieszy się dużą popularnością zwłaszcza w Europie, nie tylko ze względu na swoją historię, ale także ze względu na doskonałe właściwości, które były tam produkowane przez lata. Steinthal to prawdopodobnie jedyny ogród herbaciany w Darjeeling, w którym nadal uprawia się w 100% chińskie rośliny. Obecnie herbaciana posiadłość przekształciła się w hotel, w którym poza wynajęciem pokoju możemy uczestniczyć w różnych herbacianych atrakcjach.
 
Wyjątkowe wysokości, z których roztacza się zapierający dech w piersiach widok na Himalaje, zapewniają idealne warunki do produkcji doskonałych herbat. Wspaniale odzwierciedla to ładnie opracowany, lekko poskręcany liść Sinensis. Filiżanka jest pełna o smaku muszkatowym, a napar ma delikatnie kwiatowy zapach.

Pochodzenie:
Indie, dystrykt Dardżyling, ogród Steinthal

Sposób parzenia:
Ilość: 1 łyżeczka na filiżankę (2-3g na 150ml),
Temperatura wody: 70 - 80 stopni Celsjusza,
Czas parzenia: 1 -3  minuty

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz