

- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Mango i przyjaciele herbatka owocowa niska kwasowość

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
MOYA GYOKURO 50g ORGANIC Japan
Opis
MOYA GYOKURO 50g ORGANIC Japan
GYOKURO – KROPLA ROSY
Gyokuro, czyli “kropla rosy”玉露 to jedna z najbardziej drogocennych zielonych herbat liściastych, która zawdzięcza swoją popularność delikatnemu, słodkiemu smakowi i wyjątkowym, nawet jak na zieloną herbatę liściastą, właściwościom zdrowotnym. Gyokuro uzyskiwana jest w skomplikowanym procesie uprawy krzewów herbacianych. Na trzy tygodnie przed zbiorami krzewy zacieniane są specjalnymi słomianymi matami, przez co wytwarzają większą ilość chlorofilu, aminokwasów i kofeiny. Antyoksydanty zawarte w Gyokuro wzmacniają układ odpornościowy, przyspieszają metabolizm i zapobiegają wielu chorobom. Poziom kofeiny w Gyokuro, co prawda niższy niż w matchy, jest ciągle relatywnie wysoki i pozwala używać jej jako zamiennika kawy.
Sposób uprawy Moya Gyokuro zbliżony jest do tego stosowanego przy produkcji matchy, jednak liście Gyokuro nie są mielone na proszek, ale delikatne zwijane w rurki, przypominające igiełki. Dzięki długotrwałemu zacienieniu liście herbaty uzyskują głęboki zielony kolor dający mocno zielony napar o wielowymiarowym i głębokim smaku. Moya Gyokuro powstaje na niewielkich polach herbacianych w regionie Kagoshima na południowej japońskiej wyspie Kiusiu.
RODZAJ: Moya Matcha Tradycyjna
RODZAJ: Moya Gyokuro
KRAJ POCHODZENIA: Japonia
SMAK: lekko słodki z głębokimi nutami umami
KOLOR: zielono-żółty napar
Waga netto: 50g
JAK PRZYGOTOWAĆ GYOKURO?
![]() |
ILOŚĆ HERBATY: 2-3 g na 150 ml |
---|---|
![]() |
TEMPERATURA WODY: 60-70°C |
![]() |
CZAS PARZENIA: 1-3 min |
![]() |
ILOŚĆ ZAPARZEŃ: 4-5 |
Przy przygotowywaniu herbaty Gyokuro należy zwrócić uwagę na niską temperaturę parzenia.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Waga netto: 50 g
Producent: MOYA EUROPE Sp. z o.o. ul. Karłowicza 9A 02-501 Warszawa, PL
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.