Moragalla Oolong Ceylon - herbata pół - fermentowana
Posiadłość Moragalla położona jest blisko oceanu na południu wyspy Sri Lanca, na wysokości zaledwie 60 m n.p.m. Wynikający z tego podwyższony poziom soli w glebie jest wchłaniany przez krzewy herbaty i stanowi ważny składnik produkcji tej wyjątkowej jakości. Liście bardziej dojrzałe i młodsze oraz zawsze „trzy lub dwa liście i pączek” są zrywane do produkcji tej herbaty. W całym łańcuchu produkcyjnym dba się o to, aby liście nie zostały pocięte na kawałki, a jedynie same w sobie złamane. W ten sposób podczas procesu fermentacji osiąga się tak zwane naturalne utlenianie.
Rezultat: czarny, długi, otwarty liść daje napar w kolorze mosiądzu z lekko prażoną nutą i słodowymi aromatami, które otaczają ogólny aromatyczny charakter tej herbaty.
Pochodzenie: Sri Lanca (Historyczna nazwa Ceylon).
Parzenie: Zalewać wodą o temp. 80° - 90°C i parzyć 2 3 minuty. Można parzyć 3 krotnie w ciągu dnia.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.