Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Producent: 1836 tea (przejdź do produktów)

Moragalla Oolong Ceylon - herbata pół-fermentowana

Przejdź do sekcji Opinie

Czarny, długi, otwarty liść daje napar w kolorze mosiądzu z lekko prażoną nutą i słodowymi aromatami, które otaczają ogólny aromatyczny charakter tej herbaty.

Pochodzenie: Sri Lanca (Historyczna nazwa Ceylon).

 

Przejdź do pełnego opisu
Cena 12,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz 50g 100g 250g próbka 10g
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 48 godzin

Kod produktu: 22988

Opis

Moragalla Oolong Ceylon - herbata pół - fermentowana

 

Posiadłość Moragalla położona jest blisko oceanu na południu wyspy Sri Lanca, na wysokości zaledwie 60 m n.p.m. Wynikający z tego podwyższony poziom soli w glebie jest wchłaniany przez krzewy herbaty i stanowi ważny składnik produkcji tej wyjątkowej jakości. Liście bardziej dojrzałe i młodsze oraz zawsze „trzy lub dwa liście i pączek” są zrywane do produkcji tej herbaty. W całym łańcuchu produkcyjnym dba się o to, aby liście nie zostały pocięte na kawałki, a jedynie same w sobie złamane. W ten sposób podczas procesu fermentacji osiąga się tak zwane naturalne utlenianie.

Rezultat: czarny, długi, otwarty liść daje napar w kolorze mosiądzu z lekko prażoną nutą i słodowymi aromatami, które otaczają ogólny aromatyczny charakter tej herbaty.

Pochodzenie: Sri Lanca (Historyczna nazwa Ceylon).

Parzenie: Zalewać wodą o temp. 80° - 90°C i parzyć 2 3  minuty. Można parzyć 3 krotnie w ciągu dnia.

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

Opinie

Liczba ocen: 1
Oceń i opisz