Papryka CHILLI NAGA JOLOKIA - prawie NAJOSTRZEJSZA
Wystaw opinię o produkcie
Spróbuj jednej z najostrzejszych odmian chilli na świecie!
Znana jest również pod nazwą Ghost Pepper.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Kod produktu: 214372
Opis
Papryka CHILLI NAGA JOLOKIA - prawie NAJOSTRZEJSZA
Spróbuj jednej z najostrzejszych odmian chilli na świecie!
Papryka chilli Naga Jolokia przez długi czas była najostrzejszą papryką na świecie. Wyróżnia się niezwykle intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem, który wzbogaca potrawy kuchni orientalnej i meksykańskiej. Roślina uprawiana jest w Indiach oraz w Bangladeszu.
Znana jest również pod nazwą Ghost Pepper. Posiada niesamowite walory smakowe. To papryka chilli dla miłośników wyjątkowo ostrych smaków, a także dla fanów orientalnej kuchni, która słynie z intensywnych aromatów i pikanterii.
W jakich potrawach najlepiej się sprawdzi?
Ostra papryka chilli Naga Jolokia jest stosowana w daniach kuchni indyjskiej i orientalnej. Dodaje się ją do pikantnych sosów, pieczonych i duszonych mięs, a także jako dodatek do ryżu czy kaszy. Może stanowić uzupełnienie zupy czy dipu lub dodatek do serów i wędlin oraz warzyw.
Skład 100% papryka chilli Naga Jolokia.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE | WARTOŚĆ W 100g |
|---|---|
| Wartość energetyczna kcal | 318 |
| Wartość energetyczna kJ | 1331 |
| Tłuszcz | 17,3g. |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,26g. |
| Węglowodany | 57g. |
| w tym cukry | 10,3g. |
| Błonnik | 27g. |
| Białko | 12g. |
| Sól | 0,08g. |
Informacja dla alergików: w zakładzie pakuje się: gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam. Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kraj produkcji: Indie
Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.