18,00 zł
104,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient 20cm + czyścik
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Porzeczka czarna liofilizowana cała 26g
Opis
Porzeczka czarna liofilizowana 26g cała
Porzeczka czarna (Ribes nigrum L.) to rzadko spotykany w naturze koncentrat witaminy C. Naukowe źródła wskazują, że 100g świeżych owoców czarnej porzeczki pokrywa w 260% dzienne zapotrzebowanie osoby dorosłej na tę witaminę. Czarna porzeczka od wieków była stosowana w stanach przeziębieniowych i grypopodobnych, przy chorobach układu oddechowego oraz dla ogólnego wzmocnienia organizmu.
Liofilizacja to delikatny sposób suszenia owoców. W procesie szybkiego schłodzenia i dalszego suszenia przy niskim ciśnieniu owoce i warzywa zachowują aż 90% swoich wartości odżywczych. Podczas suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) owoce zachowują swój pierwotny smak, kształt, aromat i prawie wszystkie korzystne dla zdrowia witaminy i minerały. Przez mróz suszone owoce pachną i smakują jak owoce w stanie pierwotnym, są stałe, a jednocześnie lekkie jak piórko, często zawierają także naturalnie występujące ziarenka (poziomki, maliny, porzeczki itp.)
Składniki: owoce czarnej porzeczki (Ribes nigrum L.) 100%, poddane procesowi liofilizacji premium Lioforte, bez użycia mikrofal
Owoce całkowicie bez dodatku cukru i substancji konserwujących.
Jeśli w wyniku działania mechanicznego owoce rozpadną się w pył, to nie potrzeba narzekać, ponieważ nawet w taki sposób powstały pył może znaleźć odpowiednie zastosowanie. Można go zastosować jako dodatek do jogurtów, kasz, bezpośrednio do ciast do babki lub tarty, można go także wymieszać z wodą i wypić jako smakowity napój lub rozpuszczalną herbatkę.
Zaletą owoców suszonych sublimacyjnie jest między innymi to, że są chrupiące.
Zastosowanie: do mieszanek śniadaniowych, musli, jogurtów, kasz lub budyniów, jako dekoracja ciast i tortów. Owoce liofilizowane to chrupiąca wersja przekąski w góry, na przerwę w szkole i pracy, bardzo popularne także przed telewizorem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
CZARNA PORZECZKA LIOFILIZOWANA |
100 g produktu |
Opakowanie 30 g |
Energia |
286 kcal |
85,8 kcal |
Białko |
7,3 g |
2,19 g |
Tłuszcze |
2,1 g |
0,63 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,1 g |
<0,03 g |
Węglowodany |
39 g |
11,7 g |
w tym cukry proste |
34 g |
10,2 g |
Błonnik |
41 g |
12,3 g |
Sól |
0,03 g |
0,009 g |
Kraj pochodzenia: Polska.
Waga netto: 26g
DANE TECHNICZNE
Wielkość opakowania | Małe |
Owoce premium, premium | Owoce premium |
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, selera, gorczycy, SO2, soi, orzechów arachidowych oraz innych orzechów.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wyprodukowane dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Sklep "Świat Herbat", Pl. Gen. Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.