18,00 zł
104,00 zł
- Świąteczna czarna herbata
- Blue Butterfly Pea - Klitoria ternateńska kwiaty suszone
- Truskawkowa Rapsodia - herbata owocowa
- Słomka do BUBBLE TEA papierowa gruba fi. 1,2 cm
- Foremka papierowa Panettone 300g - 11 x 8,5 cm
- Foremka papierowa Panettone 500g - 12,5 x 10 cm
- Tapioka czarna do BUBBLE TEA 250g + karta przepis
- Lily Ball - herbata zielona kwitnąca
- Wiśnie w rumie - herbata owocowa
- Przebudzenie Wiosny - herbata zielona z białą PREMIUM
- Złoty Smok White Tea Ball
- Słomka do BUBBLE TEA metalowa, scięta, gruba fi. 1 cm Tęczowy Gradient 20cm + czyścik
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Japan Funmatsu Ryokucha 50g herbata zielona MATCHA
Opis
Japan Funmatsu Ryokucha 50g herbata zielona MATCHA
Japońska zielona herbata, sproszkowana, rozpuszczalna. Pochodzi z wysokiej jakości Senchy z pref. Shizuoka.
Bardzo wygodna w przygotowaniu, doskonale miesza się i rozpuszcza się w wodzie (ciepłej, oraz zimnej), bez ubijania. Intensywność smaku możesz określać samodzielnie, łącząc ją z mniejszą lub większą ilością wody. Herbata do wszystkich spożywanych posiłków także ulubionych Sushi.
Na lunch, siłownię, spacer, do biura, szkoły i kina!
Zastosowania herbaty:
1) Herbata serwowana na gorąco (wsyp ok. 1/4 łyżeczki herbaty do kubka o pojemności 200ml i zalej wodą o temp. 80-90 °C).
2) Herbata serwowana na zimno, z ulubioną wodą mineralną. (Wsyp ok. 1/4 łyżeczki herbaty do kubka i zalej zimną wodą. Można serwować z kostką lodu).
3) Matcha Latte – serwowana na zimno lub gorąco.
Na gorąco: 1/4 łyżeczki herbaty do shakera, dodaj ½ łyżeczki cukru, zalej 100ml wody o temp. 80-90 °C i dobrze wymieszaj, a następnie wlej do spienionego mleka. Podawaj w filiżance.
Na zimno (Funmatsu ubija sięszybciej) – wsyp saszetkę do shakera, dodaj ½ łyżeczki cukru, zalej 3 łyżkami gorącej wody i dobrze wymieszaj. Następnie, dolej zimne mleko i ponownie wszystko wymieszaj. Serwuj w wysokich szklankach z rozkruszonymi kostkami lodu, lub gałką lodów owocowych – najlepiej jagodowych.
4) Składnik do dekoracji i smaku ciast (np. mufiny) oraz deserów lodowych z zieloną herbatą (posyp deser, lub zmieszaj herbatę z ciastem przygotowanym do pieczenia -dobierz ilość herbaty do żądanego smaku i koloru, lub wymieszaj z lodami waniliowymi, śmietankowymi).
5) Składnik dipów i sosów sałatkowych (połącz herbatę z ulubioną oliwą, winegretem, sosem sojowym lub majonezem).
6) Posypka - do dań z ryżem, do ryb z grilla, gotowanych i pieczonych, oraz do Sushi (maki, nigiri).
7) Dodatek do zup (jako składnik bulionów) oraz dań z makaronem (cha soba, ocha udon) i samego makaronu, jako naturalny barwnik i dodatek smakowy.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Waga netto: 50 g
Producent: Maruka (Shouju-en) Co Ltd.
Wyprodukowano i zapakowano dla: KOKORO Smaki Japonii Sp. z o.o. ul. Taborowa 14, 02-699 Warszawa
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.