Produkt dnia
Kubek NELLA 0,25 l ceramika, 3 wzory
Kubek NELLA 0,25 l ceramika, 3 wzory

18,00 zł

szt.
Zestaw 2 kubki LUK + 2x 50g herbaty
Zestaw 2 kubki LUK + 2x 50g herbaty

104,00 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

MATCHA - herbata zielona proszkowa chińska

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,70 zł 9.70
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

MATCHA 50g - herbata zielona chińska
 
 
Używana w ceremonii picia herbat chanoyu oraz jako dodatek do potraw. Produkowana jest z rosnących w cieniu liści (z których produkuje się też gyokuro). Kilka tygodni przed zbiorami krzewy są osłaniane przed słońcem, przez co spowalniają wzrost, ich liście nabierają ciemniejszego odcienia zieleni, dzięki czemu herbata jest słodsza. Zebrane liście są suszone, następnie ścierane na proszek.
 
Parzenie: Jedną miarkę herbaty tę zalewa się wodą o temperaturze 50-60° i roztrzepuje bambusową trzepaczką (chasen) aż do pojawienia się pianki (można użyć Matcha shakera). Celem ubijania herbaty jest jej napowietrzenie.


Opakowanie: Herbata pakowana jest w grube, aluminiowe torebki do pakowania herbaty, zgrzewane impulsowo.
 
Kraj pochodzenia: Chiny

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

 
Chińska Matcha jest jaśniejsza w kolorze od japońskiej.

UWAGA!!! Akcesoria pokazane na zdjęciu nie są przedmiotem sprzedaży. 

Proponowane przepisy:

Miętowa Matcha Latte

(na 1 porcję)

  • 1 łyżeczka herbaty matcha,
  • 1 łyżeczka mięty suszonej lub świeżej,
  • ½ łyżeczki cukru,
  • odrobina gorącej wody,
  • ¾ filiżanki mleka
  • kostki lodu

Przygotowanie

Herbatę matcha wsypać do wysokiej szklanki i zalać gorącą wodą (80 stopni C). Dokładnie wymieszać (np. elektrycznym spieniaczem do mleka). Odstawić do wystygnięcia. Napój migdałowy gotować z cukrem trzcinowym, aż lekko zgęstnieje. Tapiokę zalać przestudzonym mlekiem i naparem z machy. Dokładnie schłodzić.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
ustawienia ciasteczek
Sklep internetowy Shoper.pl