Sól peklowa biała 1kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,70 zł 4.70
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Sól peklowa biała 1kg

 

Składniki: sól, azotyn sodu 0,5-0,6%, substancja przeciwzbrylająca E 535.

Opis towaru Nie tylko podkreśla smak domowych wyrobów, ale także zapobiega rozwojowi groźnych bakterii takich jak pałeczki jadu kiełbasianego. Utrawala kruchość oraz soczystość mięsa konserwując je i umożliwiając jego dłuższe przechowywanie.
Stosowanie Mięso można peklować metodą "na sucho", stosując 20 g soli peklowej na 1kg mięsa stosujemy. Mięso pekluje się przez 24 godz. W metodzie nastrzykowej stosuje się 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody na 1 kg mięsa. Peklowanie trwa 72 godz.

Gatunek: spożywcza

Zastosowanie: do wędlin i domowych wyrobów

Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i zaciemnionym miejscu.

Import dla: CHANOYU Anna Jędruszczak, Pl. Generała Grota Roweckiego 1/5, 39-400 Tarnobrzeg.

Masa netto: 1000 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
ustawienia ciasteczek
Sklep internetowy Shoper.pl