Yerba mate El Pajaro FRESCA 1kg
KRAJ POCHODZENIA: Paragwaj
ZAWARTOŚĆ: listki i gałązki
SMAK I AROMAT: miętowy
SKŁAD: yerba mate 85% mięta pieprzowa 15%
Waga: 1kg
Ta niezwykła kompozycja klasycznej yerba mate i mięty pieprzowej stanowi niepowtarzalną w smaku yerba mate o równie niezwykłym działaniu orzeźwiającym. Ta yerba mate to miła odmiana dla naszych kubków smakowych, chłodzonych naturalnymi olejkami z mięty pieprzowej. Bardzo dobra do przygotowywania na zimno z lodem jako terere. Wspaniała alternatywa dla osób przyzwyczajonych do klasycznej, mocnej i gorzkiej mate. Wspaniale odświeża oddech. Polecana osobom początkującym, szukającym orzeźwienia w gorące dni oraz delikatnego miętowego smaku. Jest ona również polecana dla osób nieprzyzwyczajonych do picia yerba mate.
Yerba mate EL PAJARO oraz wszystkiej jej składniki nie są modyfikowane. EL PAJARO nie zawiera sztucznych dodatków i aromatów.
Kupując Yerba Mate EL PAJARO wspierasz działania PAH
Pijesz yerba mate El Pajaro i jesteś super ! Część dochodów ze sprzedaży tego produktu trafia zawsze na konto fundacji PAH i wspomagasz jej pomocowe działania.
Yerba Mate EL PAJARO wspiera restoracje Atlantyckich Lasów Deszczowych
Plantacja Rio Itambey która dostarcza nam suche liście yerba mate, prowadzi intensywną pracę na rozległych obszarach stanu Itapua gdzie młode sadzonki mate , zasadza się w taki sposób, by pomagały naturalnie występującej tam florze i faunie powrócić na zdominowane przez gospodarkę tereny.
Yerba Mate EL PAJARO wspiera Indian Guarani
Zakontraktowane odbiory liści yerba mate z której powstaje El Pajaro, gwarantują spokojne życie wielu mieszkańcom wiosek, w których powrót do sadzenia i zbierania liści z krzewów yerba mate w ostatnich latach było jednym ze znaczących źródeł dochodów. Monokultury, na których dominuje wyłącznie soja są jeszcze niespotykane ale wciąż istnieje niebezpieczeństwo powstania obszarów uzależnionych gospodarczo od jednego gatunku uprawianej rośliny. Jeśli nie zostaną powiększone kosztem upraw soji, areały yerba mate jej znaczenie dla lokalnej gospodarki może ulec zmianie.
Sposób parzenia w Ameryce Południowej: umieścić bombillę w naczynoi, nasypać suszu do naczynia, uzupełniając je od 1/3 do 2/3 poemności. Zalać wodą o temperaturze 75-5 stopni C, nie należy mieszać bombillą.
Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Wyprodukowane w Polsce przez: Oranżada Rober Derlatka, ul. Ślusarska 10/7, 05-480 Karczew.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.