




- bubble tea
- ceylon
- assam
- japan benifuki
- Assam Hathikuli
- Darjeeling
- Ruanda
- Rwanda
- Yunnan
- Yunnan black
- Yunnan green
- Kenia
- Nilgiri Thiashola
- Wild Grusia OP
- Assam Su Soonfa
- SPECIALTY COFFEE
- Kawa
- Arabica
- herbata czarna
- herbata czerwona
- yerba mate
- rooibos
- herbata zielona
- Dla KONESERA
- bez hibiskusa
- niskokwasowe
- Ice Tea

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kategorie
Producent
Dostępność
Yerba mate jest bardzo popularnym napojem spożywanym głównie w Ameryce Południowej oraz w krajach Bliskiego Wschodu. Parzenie tego naparu jest specjalnym rytuałem. Kilka łyżeczek suszu wsypuje się do naczynia nazywanego matero i zalewa się wodą mającą od 70 do 80 stopni. Napar pije się przez specjalną słomkę filtrującą nazywaną bombilą. Co ciekawe, herbatę tę można zalewać kilka razy, stąd daje się jej nieco więcej i zalewa mniej gorącą wodą, by listki się nie sparzyły i nie uwolniły gorzkiego posmaku.
